Polityka prywatności

Ochrona prywatności użytkowników naszego serwisu jest dla nas bardzo ważna. Dlatego publikujemy informacje wyjaśniające zasady i sposób gromadzenie, przetwarzania i wykorzystywania informacji o użytkownikach portalu.

Dane osobowe

  1. W odniesieniu do Użytkowników Portalu Administrator (HB Media, ul. Boża Góra Prawa 28B/3, 44-330 Jastrzębie-Zdrój, NIP: 6332179653) przetwarza IP oraz dane z plików cookies w celach marketingowych i statystycznych.
  2. Administrator przetwarza dane osobowe w odniesieniu do Użytkowników, którzy skorzystają z dostępnych w Portalu formularzy kontaktowych lub innych sposobów kontaktu z Administratorem - dane osobowe podane przez Użytkownika, w szczególności imię i nazwisko, adres e-mail lub inne dane kontaktowe.
  3. Podanie danych jest zawsze dobrowolne, ale niezbędne do skorzystania przez Użytkownika z wybranych funkcjonalności Portalu.
  4. Dane osobowe przekazane Administratorowi są traktowane jako poufne i nie są widoczne dla osób nieuprawnionych. Dane te są przetwarzane zgodnie z przepisami dotyczącymi ochrony danych osobowych i zgodnie z niniejszą Polityką Prywatności.
  5. Użytkownik ma prawo do żądania od Administratora:
    - dostępu do dotyczących go danych osobowych,
    - sprostowania danych nieprawidłowych lub uzupełnienia danych niekompletnych,
    - usunięcia dotyczących go danych osobowych lub ograniczenia ich przetwarzania,
    - przenoszenia danych.
  6. Użytkownik ma prawo do:
    - wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych w dowolnym momencie, przy czym wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na jej podstawie wcześniej,
    - wniesienia do Administratora sprzeciwu wobec przetwarzania ich danych – z przyczyn związanych ze szczególną sytuacją Użytkownika,

Cookies 

Portal KameraAkcja.com, używa tzw. cookies, tj. informacji zapisywanych na komputerze użytkownika, które serwer może odczytać przy każdorazowym połączeniu się z tego komputera. Cookies dostarczają nam danych statystycznych o ruchu użytkowników i korzystaniu przez nich z poszczególnych stron portalu KameraAkcja.com. Zawartość plików cookies nie pozwala na identyfikację użytkownika. Za pomocą plików cookies nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe.

Gromadzone informacje dotyczą adresu IP, typu wykorzystywanej przeglądarki, języka, rodzaju systemu operacyjnego, dostawcy usług internetowych, informacji o czasie i dacie oraz lokalizacji.

Pliki cookies pozwalaja również na dostarczanie Użytkownikom treści odpowiadających zainteresowaniom, poprzez dopasowanie tematyki wyświetlanych treści reklamowych do preferencji Użytkownika.

Użytkownik może w każdej chwili wyłączyć w swojej przeglądarce opcję przyjmowania cookies, jednakże wyłączenie cookies może spowodować utrudnienia czy wręcz uniemożliwić korzystanie z niektórych usług portalu KameraAkcja.com. Jednocześnie nie odpowiadamy za stosowanie cookies na innych stronach internetowych dostępnych dla użytkowników dzięki linkom umieszczonym na stronach naszego portalu.

Informacje zawarte w logach dostępowych 

Podobnie jak większość wydawców internetowych, zbieramy informacje dotyczące wykorzystania serwisów przez użytkowników oraz ich adresów IP na podstawie analizy logów dostępowych. Informacje te wykorzystywane są w celach technicznych, związanych z administracją serwerów portalu, jak również w celach statystycznych, przy analizie demograficznej użytkowników. Stosownie do zapisu art. 15 ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144, poz. 1204), możemy zostać zobowiązani do wydania informacji w tym w szczególności numeru IP komputera zawartych w logach dostępowych na żądanie uprawnionych na podstawie prawa organów państwa na potrzeby prowadzonych przez nie postępowań.

Linki do innych stron internetowych 

Portal KameraAkcja.com zamieszcza na swoich łamach linki do innych stron internetowych. Nie odpowiadamy jednak za politykę ochrony prywatności stosowaną przez właścicieli tych stron.

Zmiany w polityce ochrony prywatności

Rozwój technologii internetowej, zmiany ustawodawcze w zakresie ochrony danych osobowych, oraz rozwój naszego portalu internetowego mogą wpłynąć na zmiany w polityce ochrony prywatności KameraAkcja.com. O wszelkich zmianach będziemy bezzwłocznie informować użytkowników.

Kontakt 

Jeżeli mają państwo pytania dotyczące ochrony prywatności, warunków korzystania z portalu czy możliwości kontaktu z nami, prosimy o wysyłanie uwag na adres: kontakt@kameraakcja.com